Estratègia Territorial

Aliança de municipis de la conca del Ripoll i la Riera de Caldes per crear una “Estratègia Territorial d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic”

Un total de catorze municipis van segellar a l'abril de 2017 una declaració conjunta per a la millora del desenvolupament econòmic del territori i la prestació de serveis ocupacionals i per a l’empresa. 
 
Aquesta aliança es produeix en resposta al procés iniciat per la Generalitat de Catalunya pel desplegament de la nova llei d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació (SOC). Segons aquesta norma, el Govern prioritzarà les agregacions de comarques la col·laboració territorial a l’hora del repartiment de fons per finançar serveis i projectes de desenvolupament econòmic i creació d’ocupació.  
 
També demana una nova relació amb el SOC, que permeti treballar conjuntament en favor de l’ocupació i el desenvolupament econòmic. Segons l’Alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez “des de Sabadell pensem que únicament cooperant i mantenint l’esperit obert de col·laboració ens podrem afirmar en el que som i en el que podem arribar a ser per a Catalunya. La suma d’esforços ens permetrà abordar els importants reptes col·lectius en matèria de desenvolupament econòmic i generació d’ocupació”. 
 
Les ciutats que subscriuen la declaració, presentada avui al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta, són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, La Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.