&

Plataforma Vàlua

La Plataforma Vàlua és una agrupació de 20 entitats del tercer sector social de Sabadell, amb el suport en forma de Secretaria Tècnica per part de l’Ajuntament, que delega la tasca a Promoció Econòmica de Sabadell SL. La Plataforma Vàlua té per objectiu l’enxarxament, sensibilitzar sobre les causes i apoderar els col·lectius atesos per les entitats mitjançant la inclusió sociolaboral.

Les entitats que la conformen són les següents:

Actuavallès, Andi Down, Associació de Persones Sordes, Atendis, Avan, Càritas, Cerma Acoge, CIPO, Creu Roja, ECOM, Drapaires d’Emmaús, Esquitx, Êthos, Fundación Secretariado Gitano, Grandalla, Fundació Main, SCAI, Salut Mental Sabadell,Escola Xalest, Prolaboral Xalest.

Com a Vàlua les entitats organitzen diferents actes, com el d’Empresa amb Vàlua, on de manera bianual es fa un reconeixement a les empreses que col·laboren amb les entitats. En la última ocasió, al novembre de 2018, van participar-hi prop del centenar de persones, entre empresaris, polítics, i persones de les entitats.

Entre les xifres recollides de l’última memòria de Vàlua, de 2017, podem observar que les entitats atenen més de 25.000 persones, amb una base social de més de 10.000 persones, més de 1.500 persones voluntàries, i prop de les 300 insercions laborals. Vegeu més xifres a la infografia:

Un altre fet a destacar de la Plataforma Vàlua són els espais en mitjans locals que nodreix periòdicament:

En diferents ocasions s’han realitzat formacions conjuntes o visites en entitats de Vàlua o que no pertanyen a la Plataforma per a enriquir coneixements de les persones de les entitats i generar sinergies entre les mateixes.

La Plataforma s’organitza mitjançant:

  • Una assemblea plenària
  • Una representació a càrrec de dues entitats que funcionen amb una rotació anual
  • Una comissió d’actes
  • Una comissió de comunicació
  • Una secretaria tècnica, exercida des del Programa d’ESS

Per a més informació sobre la Plataforma, podeu visitar la pàgina web valua.cat, el Twitter @PlataformaValua o la pàgina de Facebook Plataforma Vàlua de Sabadell.

ImprimeixCorreu

Ateneu Cooperatiu

Pla estratègic

Diagnosi ESS

Valua

Consum responsable

Associació XMESS