&

Notícies

Aquest estiu, capbussa't al món 4.0

Aquest estiu, capbussa't al món 4.0!

Preinscriu-te a diferents activitats relacionades amb la Indústria 4.0

La incorporació de la tecnologia a la nostra vida quotidiana és una realitat i el món laboral no n’és una excepció. És per això que et proposem conèixer els canvis i transformacions que professionalment viurem i com preparar-te per a ells. A través d’un Itinerari format per 4 blocs temàtics amb diferents activitats (Skill Labs), podràs apropar-te i preparar-te per a aquesta nova realitat.

Les activitats es desenvoluparan de juliol a desembre 2017 i són 100% subvencionades.

CENTRE DE FORMACIÓ CAL MOLINS

Mònica Albarral

93 745 31 61

formaciovapor@ajsabadell.cat

Aquest juliol us proposem les dues primeres:

> Indústria 4.0: Reptes i Oportunitats (16 h) 14 de juliol.

Consulta el programa

> Experiències 4.0: Drons (12h) 20 de juliol.

Consulta el programa

[PREINSCRIPCIONS]

 

Què és la Indústria 4.0?

[Font: Viquipèdia] El concepte Indústria 4.0 (també conegut com a indústria intel·ligent o ciberindústria del futur) correspon a una nova manera d'organitzar els mitjans de producció. L'objectiu que es vol assolir és la posada en marxa d'un gran nombre de fàbriques intel·ligents (smart factories) capaces d'adaptar-se més a les necessitats i els processos de producció i també a assignar d'una manera més eficaç els recursos, de manera que s'obri la via cap a una nova revolució industrial o la quarta revolució industrial.

Les bases tecnològiques d'aquesta orientació són, entre d'altres:
  • internet de les coses (IoT)
  • Sistemes ciberfísics
  • La cultura del «fes-ho tu mateix» (Do It Yourself)
  • Fàbrica 4.0

Però la indústria 4.0 no es redueix únicament a aquests quatre punts, sinó que va més enllà: és la quarta revolució industrial, de manera que s'emfasitza la idea d'una creixent i adequada digitalització i coordinació cooperativa en totes les unitats productives de l'economia.

El concepte indústria 4.0 no és una realitat consolidada, sinó que és una nova fita en el desenvolupament industrial que marcarà importants canvis a la societat en els propers anys, fent un ús intensiu d'internet i les tecnologies punteres amb la finalitat primordial de desenvolupar plantes industrials i generadores d'energia més intel·ligents i més respectuoses amb el medi i amb cadenes de producció més ben comunicades entres si i amb els mercats d'oferta i demanda.
 
Per tot això, és el moment que comencis a saber una mica més que s'està coent en aquest tema i com t'afectarà a l'hora de trobar noves oportunitats de feina. 
 

ImprimeixCorreu