&

Notícies

L’Ajuntament de Sabadell continua liderant la xarxa de Punts d'Atenció a l'Emprenedor de Barcelona, amb 70 empreses creades fins juny

 

L’Ajuntament de Sabadell continua liderant la xarxa de Punts d'Atenció a l'Emprenedor de Barcelona, amb 70 empreses creades fins el juny

Per segon trimestre consecutiu Sabadell ocupa el primer lloc de la llista elaborada por la Diputació de Barcelona sobre els punts municipals de la província que faciliten els tràmits telemàtics per a crear un negoci en 48 hores

L’Ajuntament de Sabadell encapçala el rànquing de Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) de Barcelona per segon trimestre consecutiu. En concret, de gener a juny va facilitar la creació de 70 empreses (13 Societats Limitades i 57 altes d’autònoms). L’Ajuntament de Sabadell es va donar d’alta com a PAE a finals de 2014 fruit d’un conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el govern espanyol i des de llavors 237 empreses s’han creat amb el suport d’aquest servei. Aquesta xifra situa Sabadell en el 4rt lloc del rànquing acumulat entre tots els PAE des de 2009 a 2017.

La Diputació de Barcelona elabora aquest llistat sobre els punts municipals de la província que faciliten els tràmits telemàtics per crear un negoci en 48 hores. En aquests moments, des de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i a l’Autònom de Sabadell (Ctra. de Barcelona, 208 bis- Vapor Llonch), el Centre de Promoció Empresarial (C. Tres Creus, 236) i el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta (Av. Can Bordoll, 119) es poden gestionar telemàticament d’un sol cop fins a 22 tràmits, amb les diferents administracions implicades, segons el tipus d’empresa. Això implica un estalvi de temps i permet crear l’empresa en 48 hores, en canvi presencialment es pot necessitar fins a 40 dies. Una altra avantatge d’aquesta plataforma és l’estalvi de desplaçaments i de nous interlocutors. El propi personal tècnic de l’Ajuntament de Sabadell que atén a la persona emprenedora, assessorant-la en la maduració de la idea de negoci, pot tramitar l’alta d’activitat si es desitja. 

L’objectiu és facilitar i simplificar els tràmits de constitució de determinades formes jurídiques. En concret, el punt PAE permet realitzar, per mitjans telemàtics, els tràmits de constitució i la posada en marxa de les formes jurídiques següents: Societats de Responsabilitat Limitada (SL), Societat Limitada Nova Empresa (SLNE), Treballador Autònom, Emprenedor/a de responsabilitat limitada, Societats Civils i Comunitats de Béns. Més de la meitat de les activitats empresarials que s’inicien a Catalunya són d’aquest tipus. Per altres formes jurídiques, com ara Cooperatives o Laborals, cal seguir els tràmits reglamentaris en cada cas.

La tramitació es porta a terme mitjançant la complementació del Document Únic Electrònic (DUE) que inclou tota la informació per a crear i tramitar una societat. Les persones que ho desitgin també poden accedir a través d’Internet a la plataforma telemàtica a través de la xarxa CIRCE (Centro de Información y Red de Creación de Empresas) http://portal.circe.es i procedir a omplir el DUE, sempre que es disposi de Certificat Digital, sinó és obligatori adreçar-se a un Punt PAE.

Amb integració a la xarxa de Punts PAE, l’Ajuntament de Sabadell amplia els seus serveis en la línia de les recomanacions de la Directiva europea que fixa com a objectiu l’eliminació d’obstacles legals i administratius per incrementar l’activitat empresarial. De fet, l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom de Sabadell és un model de referència català per la reducció i supressió de càrregues administratives a les empreses. El Govern de la Generalitat durant 2013 li va atorgar una menció especial com a millor Pràctica de les Administracions Públiques Catalanes.

 

CONSULTA LA NOTA DE PREMSA

ImprimeixCorreu