&

Notícies

El Centre de Formació Cal Molins amplia l’oferta formativa amb el curs de "Patronatge i confecció en productes de moda"

Suport al sector tèxtil

L’activitat s’emmarca dins el projecte ACTE III Teixint idees i xarxes impulsat pels ajuntaments de Sabadell, Igualada, Terrassa i Manresa, per impulsar el sector tèxtil amb accions conjuntes de suport a la innovació en l’ocupació i en el teixit productiu d’aquest sector. En l’àmbit d’Ocupació la voluntat és adaptar els perfils professionals a les necessitats i febleses reals del sector per millorar les possibilitats de trobar-hi feina.

Pel que fa a les accions plantejades en suport a l’activitat empresarial del sector tèxtil-moda, es centren en promoure noves vies de negoci, potenciar la innovació i crear dinàmiques de cooperació entres els actors del sector per incrementar-ne la competitivitat.

Amb l’objectiu de posar en contacte els diversos actors del sector tèxtil i ajudar-los a créixer empresarialment, una altra acció es centrarà en seguir promovent la plataforma de Cooperatèxtil– Plataforma de serveis per a la producció tèxtil; formada per tallers i empreses del territori que ofereixen tota la varietat de serveis del sector tèxtil: teixits, tints, estampació, tall, disseny i patronatge, confecció, planxa i acabats, fabricadors i gestors de producció per a marques de moda tèxtil, tèxtil llar i accessoris.

Aquestes accions estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals. Sabadell participa en Cooperatextil com a membre de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees, ACTE.