&

Notícies

Sabadell contractarà 102 persones gràcies al programa de Treball i Formació

Sabadell contractarà 102 persones gràcies al programa de Treball i Formació

Un primer grup començarà el 28 de desembre i la resta el 31 de gener de 2017

L’Ajuntament de Sabadell, a través del servei de Promoció Econòmica, torna a posar en marxa el programa de Treball i Formació adreçat a persones en situació d’atur de llarga durada per afavorir-ne la seva inserció laboral i millorar la seva ocupabilitat.

Aquesta nova convocatòria s'adreça a dos col·lectius: persones en situació d'atur no perceptores de prestacions o subsidi per desocupació i persones beneficiàries de la renda mínima d'inserció (RMI).

En el primer cas es tindrà en compte el col·lectiu de persones majors de 45 anys, d'entre les quals es donarà prioritat a les més grans de 55 anys que hagin exhaurit la prestació i/o el subsidi per desocupació i no tinguin la cotització suficient perquè se'ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys.

Aquestes accions d’experienciació laboral són contractacions temporals amb durades que habitualment són de 6 mesos però que, segons les convocatòries, poden ser d’un any. De fet, 11 d’aquests 102 contractes són d’un any.

La formació en el contracte laboral

El contracte laboral porta aparellada una acció formativa amb el propòsit de fomentar la formació permanent al llarg de la vida en les persones destinatàries. Acostuma a ser una formació professionalitzadora preferentment amb certificat de professionalitat i dins de la jornada laboral.

Arranjament d’espais públics (neteja viària, jardineria, construcció, pintura), atenció a les persones, atenció al ciutadà i suport administratiu i ajudant d’hostaleria seran algunes activitats que es desenvoluparà a través d’aquesta nova contractació.

Totes les persones candidates al procés de selecció han de venir obligatòriament derivades des de l’oficina de treball de la Generalitat (OTG).

Segons l’Eduard Navarro, regidor de Treball i Empresa, “la part de formació que inclou el programa és un valor afegit per als currículums de les persones participants que, amb un nivell formatiu bàsic, augmenten la seva possibilitat d’ocupació i els permet aprendre nous oficis,quelcom necessari per a l’adaptació a noves oportunitats i el reciclatge dels oficis propis”.

Consulta la Nota de Premsa

+ info a l'apartat d'Ocupació

ImprimeixCorreu