&


Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Canal de Twitter del Vapor Llonch Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

Notícies

La millora dels serveis supramunicipals, a debat en una jornada tècnica d’observatoris locals

La xarxa Perfil de la Ciutat, formada per observatoris de l’economia local de 14 ajuntaments de Catalunya, entre els quals el de Sabadell, proposa la jornada tècnica “Models de governança dels sistemes urbans”. La sessió, el divendres 1 de març, a les 12 del migdia, al Casal Pere Quart.

La jornada es planteja com una activitat per reflexionar i compartir un debat entre els municipis sobre les claus de l’organització i la planificació supramunicipal per a les quals és necessari comptar amb fonts d’informació fiables i basades en dades actualitzades i completes.

La jornada comptarà amb la participació de representants de diferents observatoris i especialistes. La primera part de la jornada es presenta sota el títol “Casos pràctics: fonts d’informació, dades i polítiques públiques al Vallès”. En aquest cas, intervindran els responsables dels observatoris de Sabadell, Consell Comarcal del Vallès Occidental i Consell Comarcal del Vallès Oriental.

La sessió inclou tres ponències sobre models de governança dels sistemes urbans, a càrrec de l’arquitecte i urbanista, Manel Larrosa; la professora de Ciència Política de la Universitat de Barcelona, Mariona Tomàs, i el director del Centre de Política del Sòl i Valoracions de la Universitat Politècnica de Catalunya, Josep Roca. A més, es farà la taula rodona Quin model territorial volem per a la regió metropolitana?

Les inscripcions, obertes fins al 28 de febrer a www.perfilciutat.net.

Xarxa Perfil de la Ciutat

A més de Sabadell integren aquesta xarxa Badalona, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Granollers, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, el Prat de Llobregat, Rubí, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Vic i Viladecans. La xarxa resta oberta a la participació d’altres ciutats mitjanes que vulguin col·laborar amb l’objectiu desenvolupar i aplicar eines, metodologies i indicadors tècnics per a mesurar la qualitat de vida i benestar de les ciutats.

OEL Sabadell

Pel que fa a l’Observatori de l’Economia Local de Sabadell (OEL), va ser un dels primers que es van posar en marxa a la província de Barcelona i es va crear com una eina de coneixement de la ciutat, amb vocació de facilitar la presa de decisions, tot apuntant les perspectives de creixement general i sectorial de l’activitat econòmica de l’entorn. El seu àmbit d’anàlisi se centra a Sabadell. Per mitjà de l’OEL s’editen diferents publicacions com l’Informe de Conjuntura i s’atén comandes de qualsevol persona o empresa interessada a obtenir informació sobre la ciutat.

A més de la xarxa Perfil de la Ciutat, l’OEL forma part de la Xarxa d'Observatoris de Desenvolupament Econòmic Local, coordinada per la Diputació de Barcelona.

ImprimeixCorreu