&

Notícies

Cloenda dels programes de Treball i Formació

Per aquest 2016, es preveu superar la xifra de 485 les persones en atur que  participin en algun d’aquests programes

Les 49 persones que han participat en els programes de Treball i Formació, organitzats per  l’Ajuntament de Sabadell, han rebut un diploma que acredita el seu pas per aquest projecte en un acte de cloenda celebrat el passat divendres. Es tracta de plans d’ocupació finançats amb fons provinents de la Generalitat emmarcats en els Programa mixt Treball i Formació adreçat a persones en situació d'atur.

Aquests programes, que van començar a finals de l’any passat i han finalitzat durant els mesos de juny i juliol, tenen com a  finalitat la realització d’obres i serveis d’interès general i social pel conjunt de la ciutat, amb la contractació de  persones en l’atur que tenen més dificultat a l’hora d’accedir al mercat laboral, com poden ser persones aturades de llarga durada, de 30 anys o més, o que no reben cap tipus de prestació o subsidi.

A través d’aquests projectes, totes les persones participants tenen un contracte de sis mesos i l’activitat laboral es combina amb la formativa. D’aquesta manera, es proporciona a tothom, a més d’experiència laboral, els coneixements i les habilitats que els capacitin professionalment i possibilitin la seva inserció posterior en el mercat de  treball.

En aquesta edició s’han desenvolupat les especialitats d’auxiliars de neteja d’equipaments, auxiliars de neteja viària, jardineria, instal·ladors, paletes i pintors.

Pel regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro, "l’essència d’aquests programes és que les persones participants en puguin treure el màxim profit de cara al seu futur professional. És tan important que les persones beneficiàries hagin gaudit d’un contracte laboral de 6 mesos com haver adquirit els coneixements i les habilitats que els poden facilitar una mica més la inserció posterior en el mercat de  treball".

Programa de treball i formació per a persones perceptores de la Renda Mínima d'Inserció

Aquest programa de foment de la contractació va dirigit a persones amb greus dificultats econòmiques i socials ateses per la renda de solidaritat que s'inclou en les actuacions de suport a la inserció laboral adreçades a aquestes persones en el marc del Pla individual d'inserció i reinserció social i laboral.

En aquest cas, les 36 persones participants a través d’aquest Pla,  s’han pogut beneficiar d’un contracte de 6 mesos de durada a jornada completa i, a la vegada, d’una formació transversal modular en competències lingüístiques i competències digitals de 30 hores de durada.

Plans d'Ocupació del Pla de Barris  al Districte 6è

Emmarcats dins del projecte de Pla de Treball als barris del Districte 6è (zona sud), són programes d’experienciació adreçats a persones en situació de desocupació però empadronades als barris del districte 6è de Sabadell: Campoamor, Les Termes, Creu de Barberà i Espronceda.

El programa contemplava la contractació d’un total de 13 persones participants per un període de 6 mesos, des del febrer fins al juliol de 2016.

Contractació de persones

Durant l’any 2016 es preveu superar la xifra de 485 persones usuàries en atur com a participants en algun dels programes de Treball i Formació en les seves diferents modalitats, entre els que ja van començar a finals del passat any i les que es preveu iniciar els propers mesos.

Per a la majoria de les convocatòries que puguin sorgir convé estar inscrit a l'OTG, ja que és des d'allà d'on ens deriven les persones usuàries. Per algunes de les convocatòries es publica exclusivament a través de la borsa de treball en línia www.sabadelltreball.cat  on es detallen els requisits de cada procés de selecció ja que, tot i que el requisit  fonamental per participar és estar en situació d’atur, cada programa té unes condicionants específics que cal tenir en compte.

 
Tal i com indica el regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro “l’objectiu d’accions com aquestes que l’Ajuntament executa a través del Vapor Llonch és proporcionar a les persones participants, a més d’experiència laboral, les habilitats que facilitin d’alguna manera la seva inserció laboral posterior al mercat ordinari desenvolupant a la vegada obres i serveis en benefici de la comunitat”.
 
Part del grup de jardineria hi treballa des de finals d’any i finalitzaran contracte al juny i l’altra meitat ha començat aquest abril i hi seran fins a principis d’octubre. Actualment es troben al Parc de la Clota de Can Puiggener.
 
Per a la recuperació de l’entorn natural del Ripoll també s’han desenvolupat tasques de construcció, pintura o neteja viària, entre d’altres, en els últims temps, amb persones participants en programes d’ocupació.

 

Correu