&


Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Canal de Twitter del Vapor Llonch Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

Notícies

Sabadell, Barberà i Sant Quirze treballen en el programa Indústria 4.0 local: sensibilització, experimentació i vocacions industrials

La Junta de Govern Local ha aprovat avui formalitzar el conveni de col·laboració entre aquests tres Ajuntaments per a l’execució conjunta del programa Indústria 4.0 local: sensibilització, experimentació i vocacions industrials.

Aquest projecte està subvencionat per la Diputació de Barcelona per un import de més de 60.000€ i el termini d’execució és fins a finals de l’any 2020.

Els tres ajuntaments desenvoluparan accions adreçades al foment de la innovació i la transferència tecnològica entre centres de recerca i empreses. En aquest sentit, es realitzen visites a empreses per conèixer els seus reptes i s’impulsen contactes amb centres tecnològics, agents de coneixement i d’innovació, sobretot en el territori català però també més enllà, com a aliats pels negocis que volen donar el salt a la transformació digital. D’altra banda, es proposa a les empreses del territori format pels tres municipis participants, un acostament, des d’una vessant demostrativa a les tecnologies que integren la indústria 4.0.  En concret, per mitjà d’accions dins dels àmbits de la robòtica, la realitat virtual i la intel·ligència artificial.

Alhora aquest conveni permet impulsar accions orientades a fomentar les vocacions STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) entre els joves estudiants. En concret es portarà a terme l’acció “Les 3 T: Tasta i Testa Tecnologia”. Aquesta actuació es desenvoluparà en col·laboració amb el Centre de Visió per Computador de la Universitat Autònoma de Barcelona, i consisteix en fer partícips a estudiants de la ESO dels tres municipis de les possibilitats que ofereix la tecnologia, i en concret la intel·ligència artificial, a nivell laboral. També està previst valoritzar i prestigiar les vocacions industrials entre els joves amb sessions pràctiques de sensibilització amb la col·laboració d’una empresa de robòtica del territori.

Aquest acord també inclou com a acció el Techspace Nodus Industrial Digital Hub. L’actuació vol implementar una unitat de transferència tecnològica especialitzada en l’experimentació i testeig tecnològic de Realitat Augmentada i Virtual. També permet l’organització del Fòrum de Tecnologies i Innovació. La setena edició realitzada el passat 14 de novembre es va presentar amb el títol “Robòtica i automatització a la 4a revolució industrial” i va reunir més de 70 responsables d’empreses, centres tecnològics i de recerca i agents econòmics durant l’esdeveniment.

Més acords supramunicipals

A banda d’aquest acord, la Junta de Govern ha aprovat també la formalització del conveni de col·laboració entre els Ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Castellar del Vallès, per a l’execució conjunta del programa Serveis consolidats a l’emprenedoria i l’empresa. Aquest projecte està subvencionat per la Diputació de Barcelona per un import de 180.000€ i el termini d’execució és fins a finals de l’any 2020.

L’Ajuntament de Sabadell, com a sol·licitant,  i mitjançant Promoció Econòmica de Sabadell, SL, realitzarà tasques de coordinació i gestió de la subvenció amb la resta d’ajuntaments. Les accions a desenvolupar seran d’informació, acompanyament i assessorament sobre creació d’empreses, consolidació i creixement d’empreses, Reempresa, formació empresarial, foment de la cultura emprenedora, allotjament empresarial, cooperació empresarial, serveis de finestreta única, foment de l’economia social i del cooperativisme, suport a la innovació a l’empresa petita, suport a la internacionalització, programa de mentoratge, fòrum d’emprenedoria Cafè Aventura i altres programes de suport a emprenedors i empreses del territori.

ImprimeixCorreu