&

Notícies

El Centre de Formació Cal Molins dona cobertura telemàtica a més de 200 alumnes

Des de mitjans de maig s’han reprès progressivament en format online els cursos de formació  professional per a l’ocupació principalment per persones en atur que fins ara eren presencials

El Centre de Formació Cal Molins vinculat a l’àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Sabadell és un dels equipaments més grans destinats a la formació per l’ocupació en el territori català. Les portes de l’equipament ja estan obertes però la majoria d'activitats per a persones usuàries es desenvolupen telemàticament. Des de mitjans de maig s’han reprès progressivament les accions formatives per donar cobertura a més de 200 persones i es formin de forma telemàtica com a alternativa a la formació presencial. Bona part de l’alumnat del CF Cal Molins ja s’ha reincorporat a les activitats formatives que havien quedat interrompudes amb el decret de l’Estat d’Alarma per la crisi sanitària de la Covid-19. La formació, fins ara presencial principalment per a persones en atur, s’ha adaptat a modalitat telemàtica perquè l’alumnat pugui finalitzar els estudis i en la majoria de casos pugui obtenir un certificat de professionalitat que faciliti l’accés al mercat de treball.

El Servei d’Ocupació de Catalunya, qui subvenciona aquestes activitats gratuïtes, ha donat als centres col·laboradors aquesta alternativa i cada centre s’ha acollit voluntàriament. Com indica la tinenta d’alcaldessa de l'àmbit de desenvolupament econòmic i impuls administratiu de l’Ajuntament de Sabadell, Montse González, “en el cas del Centre de Formació Cal Molins s’ha fet un gran esforç per mantenir tota la programació formativa d’aquest any destinant recursos interns no previstos per a que l’alumnat continués o iniciés els seus estudis per a millorar la seva qualificació professional”.  González afegeix que  tal cal “reconèixer l’esforç de l’alumnat per adaptar-se a la nova situació i aprendre les noves competències imprescindibles per a la teleformació”. A banda d’estrenar una plataforma de formació en línia en un curt període de temps amb garanties de qualitat, també s’han adquirit tauletes digitals i dispositius de connexió a Internet.  Aquests recursos s’estan lliurant a les persones usuàries que prèviament hagin estat avisades que podrien disposar d’aquests mitjans.

#JoEmFormoACasa

D’altra banda, durant el temps de confinament, també s’han dut a terme accions de seguiment de l’alumnat i s’han posat en marxa el nou apartat web #JoEmFormoaCasa amb recursos educatius en obert de Cal Molins. Per primera vegada, continguts presencials que s’ofereixen a les aules estan accessibles en línia. Des del Punt Òmnia de Cal Molins es facilita l’accés a tot un seguit de recursos d’autoaprenentatge TIC com eines Google o Linkedin. A més, Cal Molins ofereix la possibilitat de formació ‘online’ en més de 170 cursos de sectors professionals molt diversos per mitjà de l’Aula Mentor.  La iniciativa està promoguda pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i els cursos d’Aula Mentor permeten obtenir un certificat  d’aprofitament emès per aquest Ministeri. Des del Centre de Formació Cal Molins es facilita la gestió i és un dels llocs on poder fer exàmens presencials. De fet, els propers 22 i 30 de juny el Punt Òmnia acollirà els exàmens de certificació CISCO.

ACTIC

D’altra banda, a l'espai Punt Òmnia les persones interessades es poden presentar a una prova per acreditar les seves competències digitals TIC i obtenir una acreditació oficial de la Direcció General de Societat Digital des del Servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Generalitat de Catalunya. Per a les persones en situació d’atur la certificació denominada ACTIC és gratuïta. A partir del 30 de juny es reinicia la possibilitat de fer examen  ACTIC.

Centre de Formació Cal Molins

Les persones interessades en millorar la seva formació poden  contactar amb el Centre de Formació Cal Molins enviant un correu electrònic a formaciovapor@ajsabadell.cat  o bé trucar al 93 745 32 23.

ImprimeixCorreu