Blog OEL

Enquesta de característiques essencials de la població i els habitatges

El 30 de novembre de l’any passat l’INE feia públics els primers resultats del Cens de població i habitatges de 2021. Des del compte de Twitter de l’OEL ja vàrem fer un fil destacant alguns resultats. Està previst que a finals del mes de febrer d’enguany es facin públics tots els resultats d’aquesta operació estadística.

Aquest cens destaca per una sèrie de novetats que impliquen canvis estructurals. La més important: l’obtenció de la informació deixa de ser via enquesta i passa a ser via registre administratiu, amb les conseqüents implicacions (econòmica, d’actualització, d’exhaustivitat, etc.). El canvi en l’actualització de la informació implicarà poder disposar de la informació anualment, enfront el caràcter decennal que tenia fins ara.

Com a complement al Cens, l’INE ha elaborat l’Enquesta de característiques essencials de la població i els habitatges, operació estadística que proporciona informació que no està disponible en els registres administratius. D’aquesta manera, l’INE s’assegura poder donar continuïtat a les sèries censals existents.

L’Enquesta de característiques essencials de la població i els habitatges ofereix informació de sis temàtiques: mobilitat quotidiana, dinàmica familiar, teixit social, família d’origen, contacte amb les noves tecnologies i coneixement i ús de llengües. Veiem-ne breument alguns resultats per Sabadell:

Mobilitat quotidiana

El 37,7% de les persones de 16 anys o més treballen o estudien a Sabadell. En canvi, el 47,7% ho fan fora de la ciutat. Un 6,8% treballa a casa.

El 64,7% de les persones de 16 anys o més que treballen o estudien es desplacen amb un vehicle privat, mentre que el 18,8% ho fa amb transport públic. Un 14% es desplaça caminant.

El 62,1% de les persones de 16 anys o més que treballen o estudien es desplacen en cotxe.

El 31% dels desplaçaments per feina o estudis tenen una durada d’entre 20 i 39 minuts, un 20,8% tenen una durada de menys de 20 minuts i un 25,2% de més d’una hora.

Dinàmica familiar

El 45% de les dones s’encarrega de la major part de les tasques de la llar, mentre que en els homes ho fa el 16,1%. A l’altre extrem, el 12,6% dels homes no participa habitualment en aquestes tasques, enfront el 7,3% de les dones.

El 39,7% de les dones s’encarrega de la major part de les cures a menors o persones dependents dins de la llar, mentre que en els homes ho fa el 10,3%. A l’altre extrem, el 27% dels homes no participa habitualment en les cures, enfront el 8,1% de les dones.

Imprimeix