Història del Vapor Llonch
1836. El vapor com a font d'energia apareix a Sabadell l'any 1836. S'inicia un procés de modernització de la indústria tèxtil llanera sabadellenca. Les fàbriques passen a denominar-se popularment vapors quan incorporen aquesta font d'energia.
1875. Els orígens de l'edifici del Vapor Llonch es remunten a l'any 1875. La família Llonch i Sanmiquel continua els passos que va fer el seu pare, Feliu Llonch i Mates,[1] soci de l'empresa Llonch, SA. La fabricació de teixits de llana va ser l'activitat principal durant molts anys al Vapor, el qual es va convertir en una de les fàbriques més importants de Sabadell del darrer terç del segle XIX.
1978. L'activitat tèxtil del Vapor acaba l'any 1978 i l'illa ocupada per l'edifici rep la qualificació de zona de transformació d'ús. L'Institut Català del Sòl compra l'edifici i cedeix la major part a l'Ajuntament de Sabadell l'any 1987 per a equipament social i educatiu. Una petita part de l'edifici queda per a ús privat.
1989. L'Ajuntament de Sabadell comença la rehabilitació l'edifici del Vapor Llonch gràcies a un projecte de Formació i Treball denominat Escola taller de Can Llonch. Els alumnes treballadors i treballadores porten a terme els treballs de rehabilitació durant els anys 1989, 1990 i l'any 1991.
1991. El Vapor Llonch es converteix en l'espai des d'on l'Ajuntament desenvolupa un treball centrat a afavorir les polítiques actives d'ocupació.
2015. El Vapor Llonch celebra els seus 25 anys d’història arribant als 1,6 milions d’atencions dispensades