&


Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Canal de Twitter del Vapor Llonch Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

Notícies

Els municipis CRiRC obren un procés participatiu per definir l’estratègia territorial

Els ajuntaments de 14 municipis de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes (CRiRC), entre els quals hi ha el de Sabadell, com també els agents econòmics i socials presents en el territori, treballen en l’elaboració d’un full de ruta per als propers anys per a les actuacions en matèria de desenvolupament econòmic i d'ocupació.

Estratègia Territorial

En aquests moments, han obert un procés participatiu mitjançant una enquesta anònima per recollir les opinions de persones usuàries dels serveis municipals de Promoció Econòmica i responsables d’empreses del territori.

En el cas de les persones que han participat en algun servei municipal d'orientació professional, intermediació, borsa de treball, formació, plans d’ocupació o suport per posar en marxa un negoci se’ls ha fet arribar una enquesta per avaluar aquests serveis. Pel que fa a l’enquesta adreçada a empreses ubicades en el territori, les preguntes estan enfocades a poder aprofundir en les seves necessitats i prioritats per a la millora de la competitivitat del teixit productiu.

Aquest procés participatiu se suma a altres accions per a l’elaboració de l’Estratègia Territorial de la (CRiRC) Es tracta d’accions derivades de l’aliança dels ajuntaments i agents socioeconòmics subscrita l’abril de 2017 en resposta al procés iniciat per la Generalitat de Catalunya per desplegar la nova llei d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació (SOC).

Segons aquesta norma, el Govern de la Generalitat recomana l’agrupació de territoris que comparteixin necessitats comunes amb la idea de prioritzar la col·laboració territorial en el disseny de serveis i projectes de desenvolupament econòmic i creació d’ocupació. El municipis integrants de l’Estratègia són Badia, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, la Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat, a més de la Cambra de Comerç de Sabadell, Centre Metal·lúrgic, CIESC, CCOO, PIMEC i UGT.

Elements clau de l’estratègia comuna

En el cas dels 14 municipis, el punt de partida de l’estratègia compartida vol fer front a reptes comuns, com la millora de la qualificació professional, la transformació productiva i evolució cap a la indústria 4.0 o la priorització ocupacional a col·lectius en risc d’atur crònic. Alhora, l’estratègia pretén millorar el sistema d’atenció, orientació i formació professional per a unes millors perspectives de la població vers el mercat laboral, així com la promoció a l’emprenedoria i suport a les empreses.

També treballarà per l’assoliment un sistema productiu de qualitat i sostenible. D’altra banda, es vol refermar el caràcter de motor productiu de Catalunya que sumen aquests municipis reclamant alhora infraestructures territorials d’accessibilitat i connectivitat.

ImprimeixCorreu