&


Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Canal de Twitter del Vapor Llonch Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

Notícies

Arrenca un programa de foment de l’ocupació de qualitat per a majors de 30 anys en atur

L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa la tercera edició del Programa 30 Plus. L’objectiu d’aquest programa és la inserció laboral de persones en situació de desocupació de 30 anys i més proporcionant-los, entre d’altres recursos, la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. El termini per subscriure contractes s’inicia aquesta setmana.

El programa permet rebre fins un màxim de 7.726,95 € de subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya per a la contractació d’aquestes persones durant el període mínim de 6 mesos i màxim de 9. La quantia serà proporcional al tipus de jornada i a la durada del contracte que s’acordin. El termini per subscriure contractes s’inicia aquesta setmana i finalitzarà l'1 d’agost de 2019.

Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro “ 30 plus és una alternativa als contractes precaris i alhora una gran oportunitat per a moltes persones que queden fora del mercat laboral per diverses raons”. De fet, en anteriors edicions el programa ha afavorit la contractació de persones sense formació homologada, persones amb certificat de risc d’exclusió social, persones aturades de llarga durada, dones de més de 45 anys amb dificultats per conciliar vida familiar i laboral, entre d’altres.

D’altra banda, el 80% dels participants amb risc d’incorporar-se al mercat laboral de forma precària, ho van fer amb contractes superiors als 6 mesos una part de les quals va signar un contracte indefinit un cop finalitzat el primer contracte. Per tant, el programa 30 plus incentiva que les empreses que tenen necessitat de personal incorporin a les seves plantilles persones d’un col·lectiu de la població pels quals no existien pràcticament ajudes per la seva contractació alhora que proporciona una solució alternativa a la precarietat laboral i de Responsabilitat Social.

El primer pas d’aquest programa és detectar la necessitat de l’empresa i la descripció de la posició a cobrir, després es cerca la persona amb les competències adients. L’Ajuntament de Sabadell s’encarregarà del reclutament i la preselecció i l’empresa decideix. Finalment es dissenya una formació complementària per millorar l’adequació al lloc de la persona a contractar.

Les empreses que es vulguin acollir a aquestes bonificacions podran comptar amb el suport necessari, assistència tècnica i assessorament durant tot el procés de col·laboració. Per rebre més informació es pot contactar a través del correu sabadelltreball@ajsabadell.cat, el telèfon 93 7453161 o a les oficines del Vapor Llonch (Ctra. de Barcelona, 208 bis). També està disponible el web sabadelltreball.cat.

Balanç 1a i 2a edició 30 Plus

La 3a edició del programa 30 Plus està precedida per l’èxit de les anteriors. En concret, a la 1a edició 49 empreses es va sumar a aquest programa que va permetre contractar 66 persones i a la 2a edició 57 empreses van incorporar a les seves plantilles 80 persones aturades. La previsió per a l’edició que just s’inicia ara és que 80 persones més puguin trobar una feina a través del programa 30 Plus. Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Empleo, Migraciones y Seguridad Social. https://www.sabadelltreball.cat/30-plus-empreses.

ImprimeixCorreu