&

Notícies

Els infants que han creat cooperatives al projecte CUEME venen els productes al Mercat

L’alumnat de 5è i 6è de primària que enguany ha creat cooperatives, en el marc del projecte CUEME de Cultura Emprenedora, ven els seus productes a l’entorn del Mercat Central els dilluns 6 i 20 de maig de 10 a 12 h. 

Aquest curs prenen part en el projecte més de 200 infants, que han creat un total de 9 cooperatives. Les cooperatives creades per l’alumnat aquest curs són Can 5è, Manuart, Proesc5, Cocisa, Crafts with Style, Awesome Art, CEFFS, Floresta Indústries i Nuus Coop. El dilluns 6 de maig han estat comercilitzant els seus productes els infants de les escoles Cifuentes i Enric Casassas i el dilluns 20 ho farà l’alumnat de les escoles Floresta, Arraona i Can Deu.

El projecte compta amb el suport de personal tècnic d'empresa de Promoció Econòmica de Sabadell. Aquest 2018-2019 i per sisè any consecutiu, el projecte CUEME vol apropar els infants a les característiques i els beneficis que impliquen l’emprenedoria i la creació d’empreses. Impulsat per l’Ajuntament en el marc d’un projecte més ampli de la Diputació de Barcelona, el programa ofereix als centres educatius l’orientació i el suport perquè els alumnes creïn cooperatives. Durant el projecte, l’alumnat, per grups, ha de constituir una cooperativa com una fórmula empresarial de gestió democràtica i participativa. Així, durant el procés han decidit aspectes com la manera d’estructurar la cooperativa i l’aportació inicial o capital social per produir i definir el producte, que han elaborat i comercialitzen finalment a l’entorn del Mercat Central.

El projecte pretén reforçar valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la responsabilitat social, l'autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics. 

ImprimeixCorreu