&

Notícies

14 maig, s'obre la preinscripció als Programes de Formació i Inserció per a joves sense l’ESO

Entre el 14 i el 24 de maig està obert el període de preinscripció als Programes de Formació i Inserció per al curs 2019-2020 desenvolupats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i per la Regidoria de Treball i Empresa.

Els programes de Formació i Inserció estan adreçats a joves entre 16 a 21 anys que hagin deixat l'Educació Secundaria Obligatòria sense obtenir-ne el títol i que, en el moment d’iniciar els programes, no segueixin estudis en el sistema educatiu ni participin en altres accions de formació. El Centre de Formació Cal Molins recull les sol·licituds per cursos de  “Vendes, oficina i atenció al públic” , “Hoteleria” i “Pastisseria i forneria” .

Aquests programes d’un any de durada aproximadament s’estructuren en mòduls de formació professional, formació general i accions de seguiment i orientació de l’alumnat. Aquesta formació es realitza amb la col·laboració d'empreses del territori i inclou un període de pràctiques en centres de treball. L’objectiu és oferir eines als joves que els permetin retornar al sistema educatiu i facilitar també l’aprenentatge per accedir al mercat de treball.

Aquesta modalitat formativa que fins fa un temps es desenvolupava sota el nom de Programes de Qualificació Professional Inicial contempla; els tradicionals Plans de Transició al Treball (PTT) organitzats en col·laboració entre el Departament d’Educació i Ajuntament de Sabadell i; els Programes d’Iniciació Professional (PIP) que es  podran cursar en instituts titularitat del Departament d’Ensenyament i en centres docents privats i establiments de formació autoritzats.

En el cas del Centre de Formació Cal Molins, dependent de l’Ajuntament de Sabadell, com a establiment de formació autoritzat, oferta els cursos “Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic” i “Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració” aprovats pel Departament d’Educació de la Generalitat. D’altra banda, es contempla l’inici d’una especialitat més: “Auxiliar de pastisseria i forneria” que es desenvoluparà amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Les persones interessades en algun d’aquests tres cursos s’han d’adreçar al Centre de Formació Cal Molins (c. dels Calders, 32) per  formalitzar les sol·licituds de preinscripció en horari de dilluns a divendres de 09:00 a 14:00 i de dilluns a dijous de 16:00 a 18:00. Al moment se li donarà dia i hora per una sessió informativa on s'explicarà els continguts d'aquests cursos. Per a més informació es pot trucar al telèfon 93 745 32 23 o consultar el web vaporllonch.cat.

ImprimeixCorreu