L’Estratègia Territorial de la zona CRiRC reclama a la Generalitat més autonomia en ocupació
Una delegació integrada per 20 representants de l’Estratègia Territorial de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes (CRiRC) s’han reunit amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.
A la reunió també hi han assistit el secretari general del Departament de Treball Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta i la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau. L’objectiu de la sessió ha estat traslladar el treball compartit entre ajuntaments del Vallès Occidental i Oriental i agents socioeconòmics per definir un projecte territorial comú d'ocupació i desenvolupament econòmic.
Durant la trobada s’ha reclamat al conseller que es valori la disposició d’aquesta part de Catalunya per assumir més autonomia, capacitat d’organització i decisió. La planificació de l’Estratègia Territorial s’ha dut a terme per respondre al desplegament, per part de la Generalitat, de la nova llei d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació (SOC). La llei recomana l’agrupació de territoris que comparteixin necessitats comunes amb la idea de prioritzar la col·laboració territorial en el disseny de serveis i projectes de desenvolupament econòmic i creació d’ocupació.
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies i la directora del SOC han felicitat els representats del CRiRC per la feina feta i han qualificat l’estratègia presentada com la més avançada, pel que fa al procés de concertació públic-privada, de tot Catalunya. Segons els representants de la Generalitat, amb el projecte definit i el pla d’acció elaborat, l’Estratègia del CRiRC es posiciona en un lloc capdavanter per poder-se desplegar en el moment que el futur decret permeti la seva aplicació. En el marc de la sessió també s’ha concretat un marc de relació directa entre l’Estratègia Territorial de l’àmbit CRIRC amb la Direcció del SOC.
Espai de treball
El CRiRC és un espai de treball compartit entre administracions locals i àmbits públics i privats, tret que el fa ser únic com a un espai de participació i col·laboració social i institucional.
Està integrat pels municipis de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, La Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat; els sindicats CCOO i UGT; la Cambra de Comerç de Sabadell, PIMEC Vallès Occidental, CIESC i el Centre Metal·lúrgic. Ara fa 3 anys, el 5 d’abril de 2017, es va signar una declaració conjunta entre totes les parts per definir un projecte comú.