Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Les 5 escoles que han participat en el CUEME tanquen el curs amb una trobada conjunta

Alumnat de les escoles Arraona, Can Deu, Cifuentes, Enric Casassas i Floresta es van reunir ahir a l'Auditori de Fira Sabadell en la cloenda del Programa de Cultura Emprenedora (CUEME).

CUEME acompanya els infants en la creació de les seves pròpies cooperatives, tot apropant-los així als aprenentatges i valors associats a l’emprenedoria. Durant la trobada, els infants han participat en diferents jocs cooperatius, han fet balanç de la feina feta dins el programa, han agraït la col·laboració d’institucions, entitats i empreses al projecte i han lliurat una part dels beneficis obtinguts amb les 9 cooperatives que han creat a les entitats socials que ells mateixos han escollit.

La cloenda ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Sabadell en funcions, Maties Serracant, i del tinent d’alcalde i regidor d’Educació en funcions, Joan Berlanga, que han traslladat a l’alumnat el reconeixement i la felicitació per la feina feta.

Impulsat per l’Ajuntament, en el marc d’un projecte més ampli de la Diputació de Barcelona, el CUEME ofereix als centres educatius l’orientació i suport per a la creació de cooperatives per part de l’alumnat. D’aquesta manera, els nens i nenes coneixen diferents elements vinculats a la creació d’empreses i les possibilitats del treball autònom i reforcen valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics. En aquest marc, les cooperatives impulsades enguany pels infants dels cinc centres educatius participants han estat Can 5è, Manuart, Proesc5, Cocisa, Crafts with Style, Awesome Art, CEFFS, Floresta Industries i Nuus Coop.

Agraïments

Durant el curs, l’alumnat experimenta en primera persona les experiències lligades a la creació d’una empresa i han de decidir aspectes com l’estructura de la cooperativa, l’aportació inicial o capital social o quin i com serà el seu producte, així com gestionar tant la producció dels seus articles com la venda en un espai real com és l’entorn del Mercat Central. En tot el procés, és clau l’acompanyament del professorat i el claustre docent dels centres educatius. També dins el programa, els infants compten amb el suport de les administracions impulsores i amb altres col·laboracions que avui han estat reconegudes.

Així, a la trobada s’ha volgut agrair especialment el suport de les cooperatives en actiu Educació Eqüestre, Espai Obert, CIPO i Camper Diem, que enguany han fet de mentores, assessorant-les en el seu camí. També s’ha reconegut la col·laboració dels estudiants del cicle formatiu de Grau Superior de Gràfica Publicitària de l’Escola Illa, que han donat suport en la definició del logotip i imatge i s’ha agraït la implicació en diferents aspectes dels alumnes o participants als programes de Promoció Econòmica de Sabadell.

Donacions

Els diners que cada empresa creada per l’alumnat ha obtingut amb la venda de productes es destina a amortitzar la inversió simbòlica que cada infant ha fet per poder crear la cooperativa. Alhora, però, un percentatge es destina a una entitat social, reforçant així el valor de la solidaritat. En aquesta edició, han rebut un donatiu ActuaVallès, Andi Sabadell, CIPO, Lliga Protectora d’Animals de Sabadell, Una onada de petits somriures i Todos somos Dylan.

Imprimeix Correu